Lyftkroken montering traktor gafflar webb

Om produkten

Hanterar du ofta storsäckar som privatperson eller som maskinförare så är detta din bästa vän för säkrare och lättare lyft!

Du kommer märka att frakt av ved, foder, marksten, jordmassor, grus, byggavfall och annat kommer flyta på mycket smidigare när du börjat använda din sats med lyftkrokar. Satsen med lyftkrokar för gaffelredskap består av två olika par krokar. Dessa förs på gafflarna och skruvas fast i valfri position utan modifikation av gaffelredskapet. Detta gör att storsäcken kan lyftas och hållas öppen för att enklare kunna fyllas med material.

Säkerhetskrok

Lyftkroken har även hål för montering av schackel och säkerhetskrok.

Om det finns behov av att låsa lasten extra så finns det möjlighet att montera schackel med säkerhetskrok. Denna extra utrustning går köpa från samma återförsäljare som säljer Lyftkroken. Fråga bara din lokala handlare om råd.

L 4000 with safety hook CE grey background

Säkerhet

Lasten är väl förankrad på gafflarna med lyftkrokarna och lossnar inte vid en oplanerad inbromsning. Med våra krokar står man säkert vid sidan under på- /avkoppling och slipper därför vistas framför lastmaskinen.

Kvalité

Lyftkrokarna är CE märkta & följer även ME-direktivets krav. För lyftdonet Lyftkroken är det 1000 kg per krok och den samlade lastkapaciteten är 4000 kg. Produkten är svensktillverkad och gjord i svenskt kvalitetsstål.

Smidig hantering

Lyftkrokarna tar liten plats när dom inte används och följer alltid med i fordonet. Monteras enkelt och snabb på gafflarna. Sen träs alla fyra stropparna enkelt på krokarna och lyftet kan utföras utan andra onödiga moment.

Fakta Lyftkroken

Säkrare arbetsmiljö
Säcken sitter säkert fast även vid en transport! Om en oförutsedd fara dyker upp så maskinföraren måste bromsa häftigt så glider inte storsäcken av gafflarna utan hålls kvar av lyftkrokarna. En storsäck kan väga upp till 1500 kg och vikten gör att den vill framåt vid en kraftig inbromsning.
Ingen behöver stå framför lastmaskinen för att trä på lyftöglorna på gafflarna eller springa in och ut ur lastmaskinen om man är ensam! Utan när man placerat gafflarna med lyftkrokar ovanför storsäcken så trär man säkert på alla stroppar på en gång, från sidan! Utan fara för klämrisk eller att man kör över någon.

Färre skador på storsäck & gods
Krokarna förhindrar även att stropparna kan gå av vid lyft då inga vassa kanter förekommer som kan skada lyftstropparna. En storsäck kan spricka om den inte lyfts rätt och lyftkrokarna ser till att vikten fördelas och att stroppar lyfts rakt upp enligt säckleverantörens rekommendationer.

Smidig hantering
Lyftkrokarna är smidiga och tar liten plats så de är enklare att förvara i lastmaskinen. På grund av dess enkelhet att både montera och ha med i maskinen så kommer de att användas i stor utsträckning och skapa en säkrare arbetsmiljö.

Lyftkapacitet: 4 x 1 000 kg

Vikt: 9,0 kg

Mått: längd 27 cm, bredd 2 cm, höjd 7,5 cm.

Beräkningsrapport Lyftkroken